Привіт! Ми невеличке крафтове виробництво в’яленої та сушеної риби. Знаходимося у невеличкому місті Градизьк (Полтавська область) на березі Кременчуцького водосховища. Завдяки екологічно чистому регіону, маємо можливість працювати з якісною та свіжою сировиною, що в кінцевому варіанті забезпечує справжній смак!
В нашому асортименті є річкова та морська рибка. Здебільшого це в’ялена продукція, трохи сушеної та копченої. Наш девіз - смачна рибка свіжого в’ялення на кожний стіл!
Що таке це «свіже в’ялення»? В нас невелике виробництво. За один цикл ми в’ялимо та сушимо до 500 кг готової продукції.
Ми в’ялимо рибу та одразу відправляємо після сушіння. В нас немає великого складу для довготривалого зберігання. Зазвичай, вся готова продукція відправляється протягом 1-3 днів, а потім нові й нові партії.
Якщо рибу зберігають довго, вона підсихає, та втрачає смакові властивості, соковитість, аромат. В ній відбувається вже не потрібна ферментація. Все це, звісно, це не критично для широкого кола, але ті хто спробував рибку одразу після сушки, вже будуть розрізняти смак.
Є виробники, які роблять солону рибу, щоб вона довго зберігалася. Ми же позиціонуємо себе як малосольну рибу (хоча у всіх смаки індивідуальні).
Одною із фішок є те, що рибка в нас йде без луски (тарань, лящ, густера, плотва, чехоня). Ми знімаємо луску, бо це допомагає зробити рибку малосольніше, пришвидшує процес виробництва (коли є луска, треба довше вимочувати рибку після засолки, бо луска трохи затримує сіль) та рибка без луски куда приємніше для споживання, плюс чиста підлога.
В нас майже немає сильно сухої рибки (крім судака), бо ми ж магазин в’яленої рибки. Хоча в коментарі до замовлення завжди можна написати, щоб ми відібрали більш суху або більш вологу рибку.
Ми надаємо фіскальний чек онлайн після оплати замовлення на сайті. Це дає клієнту право на повернення та захист у разі виникнення спірних ситуацій. Багато хто з наших колег так не робить, вони продають через Інстаграм або Вайбер, приймаючи платежі на карту. Це довго, є певні обмеження та труднощі у відслідковуванні платежів (чесно, не знаю, чк можна обробити 100 замовлень таким чином) та якось вже старомодно. Плюс ми сплачуємо податки.
Відправка рибки здійснюється Новою поштою 3 рази на тиждень: пн, ср, пт. Під ці дні налаштований виробничій процес.
Ми не є дешевим сегментом на ринку, бо робимо якісно: використовуємо офіційно виловлену рибу згідно квот на вилов, в нас пом’якшена та очищена вода для вимочування риби (а не просто з крану), ми відбираємо рибку за розміром, відсотком ікри та іншими параметрами. Також ми цінуємо труд наших працівників та свій час.